Antivirus & Firewall Beveiliging

IT beveiliging kan afhankelijk van de verwachting en de eisen die hieraan gesteld worden erg complex worden. Zo zal de beveiliging van een thuiscomputer al snel voldoende worden geacht als er een virus scanner aanwezig is.
Voor een bedrijf dat gevoelige informatie behandeld zal er wellicht meer aandacht aan worden besteed. En dan zijn er nog bedrijven en instellingen die wettelijk verplicht zijn een goed beveiligingsplan te hebben.
Zeker gezien tegenwoordig niet alleen uw computers, notebooks en servers risico lopen, maar ook uw smartphones en tablets.
Goede beveiliging van uw IT infrastructuur is cruciaal. Wellicht werkt u met privacygevoelige klanten informatie, dossiers en stukken. Deze informatie mag pertinent niet in verkeerde handen vallen. Maar hoe biedt u uw medewerkers voldoende ruimte voor thuiswerken of mobiel werken zonder extra risico aan uw IT beveiliging?
Met de beveiligingssystemen van MOG ICT, zoals anti-SPAM, anti-VIRUS applicaties en firewalls, beschermt u uw grootste goed, zonder de gewenste flexibiliteit te verliezen. Daarnaast zorgen onze Back-up mogelijkheden ervoor dat u, indien nodig, snel kunt terugvallen op een recente back-up. Altijd en overal uw gegevens bij de hand. Dat is werken zonder zorgen.

IT Beveiliging wordt ernstig onderschat

 • Ondanks de sterke afhankelijkheid van ICT beschikken slechts vier op de tien organisaties over een noodplan voor als het bedrijfsproces uitvalt of minder functioneert. Binnen de overheid/not-for-profitsector is dit lager: driekwart beschikt niet over een noodplan.
 • 6% van de ondervraagde bedrijven heeft de afgelopen maand last gehad van een computervirus en 3% heeft last gehad van computerinbraak. In beide gevallen gaat het om een grote stijging ten opzichte van vorig jaar.
 • De meest voorkomende cybercrime activiteit is het aanbod van illegale diensten en producten via internet.
 • Nieuwe technologieën die een risico vormen voor de veiligheid zijn vooral draadloze netwerken (zoals Bluetooth en Wifi), removable media (zoals USB flash drives en portables drives), thuis inloggen op het bedrijfsnetwerk en mobile computing (laptops, PDA, smart phones).

De zeven gouden regels van IT beveiliging

 • Installeer altijd een antivirusprogramma en zorg dat de virusdefinities actueel zijn.
 • Installeer altijd een firewall en zorg dat u weet welk netwerkverkeer u wel en niet toestaat en waarom. Om hier inzicht in te krijgen kiest u ervoor om tijdelijk helemaal geen verkeer toe te staan. De firewall geeft dan bij elke contactpoging van of met uw systeem een waarschuwing. Per individueel geval beslist u vervolgens of er contact gelegd mag worden of niet. U zult zich verbazen over de hoeveelheid waarschuwingen die u krijgt.
 • Wees extra voorzichtig met, en alert op, ActiveX-elementen in e-mails en tijdens het browsen.
 • Installeer onmiddellijk de laatste nieuwe updates die software producenten regelmatig ter beschikking stellen.
 • Wanneer u nieuwe software wilt installeren vergewist u zich er dan van dat de software afkomstig is van een betrouwbare bron. Vermijd software die u verkregen heeft via peer-to-peer-verbindingen (zoals KaZaa, Emule, BearShare e.d.) of software die afkomstig is van onbetrouwbare sites.
 • Werk met een beperkt gebruikersaccount en niet met het alleskunnende administrator account. Schadelijke software neemt namelijk de gebruikersrechten van het actieve account over. Werkt u met administrator rechten dan verleent u de schadelijke software dus alle rechten.
 • Maak gebruik van veilige wachtwoorden, dit zijn bijvoorbeeld wachtwoorden met minimaal acht tekens, woorden met een combinatie van tekst en getallen, hoofdletters en speciale karakters. Bewaar die wachtwoorden en inlognamen nooit op uw pc.

Wilt u meer informatie? vul dan het contactformulier in, dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.